Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekzakspelers. De trekzak is altijd hét instrument geweest op bruiloften en partijen, maar het was ook het 'arme lui's orgel' en werd niet helemaal serieus genomen.

Zoals Peter Pot erop speelt, verandert de trekzak echter in een subtiel en kunstzinnig instrument. Wat hij uit dit instrument tovert, is muziek om ademloos naar te luisteren. Soms zacht en subtiel en op andere momenten enorm swingend en met veel power.Filmpje
van Pot, Baumgarten & Van Astenrode, met het nummer Innamorato (Peter Pot), gemaakt door Maja Hamoen.


Wat Pot bijdraagt aan de evolutie van de trekzak, is zijn volstrekt unieke manier van improviseren. Het is toch al hoogst ongebruikelijk om op dit instrument te improviseren, maar Peter Pot heeft (ook in vergelijking met andere instrumenten) een volstrekt eigen benadering ontwikkeld. Pot kiest voor nieuwe avonturen die de grenzen van het instrument verleggen. De muziekstijl – die Peter Pot en Philip Baumgarten in hun al meer dan twintig jaar durende samenwerking hebben ontwikkeld – is een cross-over van volksmuziek en jazz.

Fijne huisvlijt in deze corona tijd: een nummer van Peter Pot en mij, mooi in elkaar geknutseld door Peter Pot, 'Am I sad'.

Meer huisvlijt: een nummer van Peter Pot, 'Izabel'. Peter speelt ook drums (die man kan alles). Zijn zoon Jesse speelt gitaar.

CD Pot, Baumgarten &
Van Astenrode

Je kunt deze cd bestellen door €12 te storten op rekening NL89 INGB 0005831416 t.n.v. P.W.L.M. Baumgarten te Groningen. Vergeet niet om voor een vlotte afwerking te mailen en duidelijk je naam, adres en de titel van de CD te vermelden! Luister naar
Not just a funeral. Lees ook de recensie in het Dagblad van het Noorden van 17-07-18.