De promo (film)

De Stijl
Hardbop jazzcombo Play It Hard  is na een lange zoektocht naar de juiste muzikanten geformeerd in Groningen op 10 oktober 2016. Dit combo speelt geen kunstzinnige jazz maar lekkere jazz.

De jazzstijl hardbop is ontstaan vanuit de bebop en vermengt invloeden vanuit de rhythm and blues, gospelmuziek en blues, met name in de saxofoon- en pianopartijen en is daarmee melodieuzer en toegankelijker dan bebop. Play It Hard  laat zich inspireren door jazzformaties als The Cannonball Adderley Quintet en Art Blakey & The Jazz Messengers.

Andere stijlen die dit jazzcombo speelt zijn: Afro Cubaans, Samba, Latin en Calypso. Naast de ietwat bekendere hardbop nummers speelt dit jazz orkest ook minder bekende nummers, die niet terug te vinden zijn in The Real Book(s), zoals: The Ruby and The Pearl, No Problem en Reflection.

Het grootste gedeelte van het repertoire is dus hardbop, hooguit een paar nummers zijn mogelijk stijl overschrijdend (bebop/postbop), maar worden gespeeld gewoon omdat ze mooi zijn.

Diverse gelegheden
Play It Hard  is een jazzcombo dat op veel gelegenheden kan worden ingezet. Uiteraard spelen ze op jazzfestivals en verzorgen ze graag een gericht jazzconcert. Maar ook voor stijlvolle en feestelijke gelegenheden kunnen ze worden ingezet, zoals een huwelijk, een bruiloft, of een jubileum, om het feest muzikaal te omlijsten. In een grote of kleine zaal, lekker in de kroeg of in het cafe, het is allemaal mogelijk.

Op verzoek kan dit jazzcombo ook uitgebreide diners muzikaal omlijsten, dan spelen ze  "klein" en passen ze het repertoire aan naar easy listening songs.

Anyway: they play it the hard(bop) way!

Boekingen
Neem vrijblijvend contact op met Theo Kammenga:
M 06 53 59 33 00
e-mail

Bezetting
Robert Bosscher - toetsen
Harry Broekman - tenor saxofoon
Pavel Shcherbakov - trompet
Theo Kammenga - drums
Philip Baumgarten - contrabas


Een heerlijke blues (film)