Marieke Klooster - zang
Leonieke Vermeer - piano
Philip Baumgarten - bas
Matthias van Olst - drums

De nieuwe jas van Ede is een theaterconcert en een ode aan de muziek en teksten van Ede Staal. De mooiste liedjes zijn verpakt in een frisse nieuwe jas met muzikale invloeden uit alle windstreken. De muziek van Ede blijft herkenbaar, melodieus, po√ętisch en toegankelijk voor een breed publiek. Het resultaat is een verfrissend, swingend en soms ingetogen theaterconcert. Marieke Klooster geeft het programma ook nog een persoonlijk tintje mee door af en toe terug te grijpen naar periodes uit haar eigen jeugd.

Sinds 2015 tourt de voorstelling door Noord Nederland en wordt overal met veel enthousiasme ontvangen. Eigenlijk was de tour afgesloten, maar er kwamen hartverwarmende reacties met de vraag of het programma niet uitgevoerd kon blijven worden. De artiesten vinden het zelf ook te leuk om ermee op te houden, zodat besloten is om door te gaan.

CD Man wat een boudel

We hebben toestemming gevraagd aan Fieke (de weduwe van Ede) of we de nummers van onze CD Man wat een boudel!, die uitverkocht is), gratis downloadbaar op internet mogen zetten. Dat mag! Hier zijn de links:

Twijde perron
Grunnigers veur beginners
Het hoogeland
Mien toentje
Aans as aans
Credo mien bestoan
Zo mouwe 't holden

Films


Boekingen
U kunt De nieuwe jas van Ede boeken door contact op te nemen met Philip Baumgarten, tel. 06-11357699 of 050-5266157, mail. NB: u kunt Philip Baumgarten niet bellen of mailen voor het reserveren van kaarten van een voorstelling; daarvoor moet u bij het desbetreffende theater zijn.
De nieuwe jas van Ede heeft een website en een facebook pagina.