Basles

De kwaliteit van de beide onderdelen vind ik echter nog niet overtuigend.
Tony Overwater


Dag Philip,
Leuk dat je iets over het versterken en elementen bent gaan schrijven in je baslessen.
Ikzelf heb niet erg veel ervaring met de verschillende elementen. Op dit moment gebruik ik de piezo elementen van Fishman.
Het maakt best veel uit hoe je ze op de brug klemt. Een paar millimeter naar achteren maakt het geheel wel wat warmer van toon, maar droog blijft het. Helaas zijn de bijgeleverde klemmen één centimeter te kort, en heb ik dus passende klemmen moeten zoeken om ze nog iets verder naar achteren te kunnen plaatsen. Op die manier doet de eigen klank van de snaar wat minder nadrukkelijk mee.

Ik heb wel gemerkt dat het aardig wat warmte kan opleveren als je op je versterker de treble vrijwel geheel wegdraait. Je moet er dan ook weer niet al te veel bas indraaien.
Wat je ook doet, dat mooie verende geluid bij je aanslag valt in alle gevallen gewoon weg.

Ik heb ook nog even geprobeerd om mijn Boss GT-6B soundprocessor mee te laten doen maar alleen de sounds onder P4-3 en P0-1 leveren na een hoop instellen iets op. Ik vond het in ieder geval niet de moeite om daar mee verder te gaan, temeer daar ik vind dat je je contrabas zo clean mogelijk moet houden. Kortom, ik heb de meest natuurgetrouwe klank nog lang niet gevonden.
Het verhaal van Ruud Ouwehand en zijn Realist klinkt hoopvol, maar ik ben wel erg benieuwd naar het effect dat het koperen plaatje onder de brug op de onversterkte klank van de contrabas heeft.
Groet, Aad van der Zeijde

Elementen/mics 3
Alweer twee interessante reacties op de enquête over elementen/mics, namelijk van Tony Overwater en Aad van der Zeijde.

Tony Overwater

Als ik echt niet met microfoon kan spelen, gebruik ik nu een Frans systeem van FWF. Een combinatie van een Underwood-achtig element en een microfoontje.
Het bevalt redelijk. Je kunt makkelijk een balans maken tussen element en microfoon, en de microfoon zit op een heel mooi zwanenhalsje dat je op de brug monteert.

Fishman

Fishman


Binnengekomen zonder navigatie? Klik hier