De Opzet
Vier in de wijk Hoornse Meer te Groningen woonachtige musici organiseren in 2018 voor de achtste keer een muziekfestival in de intimiteit van hun eigen woning. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! U bezoekt op één middag 4 verschillende concerten – het eerste concert is om 13.00 uur en elk uur vindt er één concert plaats van 30 minuten.
Dit alles onder het genot van een kop koffie en/of vruchtensapje. Na het laatste concert nodigen we u uit om nog even te blijven en na te genieten met een glas wijn (of vruchtensap voor de kinderen) en een heerlijk hapje van Pizzeria Il Lago.

Entree
Volwassenen: passe-partout €20,- Kinderen t/m 12 jaar: passe-partout €7,50. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren (het festival is doorgaans uitverkocht). Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven. Mail Nynke Eekhof. Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050 - 5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20.00 en 22.00 uur.
Het festival is steevast uitverkocht; wees er op tijd bij! Overigens: als het is uitverkocht kunt u op een reservelijst geplaatst worden.

De huizen
Pot, Baumgarten & Friends
M L Kingstraat 51

Nynke & Johan Eekhof
G C Marshallstraat 19

Klatwerk3
L B Pearsonstraat 19

Etoile Azur + Inge Pijnacker Hordijk
G C Marshallstraat 10

Alle huizen staan in de wijk Hoornse Meer te Groningen. Kaart

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren. Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven.
Mail Nynke Eekhof.
Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050-5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20 en 22 uur.

Volwassenen €20
Kinderen t/m 12 jaar €7,50

Bekijk de promo van het festival.

Sponsors

Pot & Baumgarten

Pot & Baumgarten, featuring Demydczuk
De muziek van Pot, Baumgarten & Friends is een heerlijke cross-over van volksmuziek, funk, pop, wereldmuziek en jazz.
Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. Voorbij virtuositeit, altijd op zoek naar het mooie verhaal en het juiste vibrato, is hij heerlijk vrij in zijn improvisaties. De diatonische accordeon van Pot blijft trots op zijn moedertaal, het dialect van melancholie in een Italiaans stadje, van heen-en-weer, van zuchten, klepperen en grote dynamiek.
Philip Baumgarten is een jazzbassist met een prachtig eigen geluid en een krachtige eigen stijl. Zijn composities zijn toegankelijk, maar hebben altijd een diepere laag.

Pot & Baumgarten spelen bij deze gelegenheid met de virtuoze, creatieve Poolse drummer Sebastian Demydzcuk, die u mogelijk kent van zijn samenwerking met Francien van Tuinen, de Hasan band of Barana 5.
potbaumgartenandfriends.nl

F. van der Heijden & N. Eekhof (2017)


'En als je het eens van zee uit zou bezien?' Met deze zin opent het gedicht 'Van zee uit' van de dichter Fetze Pijlman. De Nederlandse componist Frans Vuursteen heeft de liederen cyclus 'Buitendijks' gemaakt voor sopraan, klarinet, cello en piano op teksten van deze dichter, waarin het Groningse landschap met zijn kleuren, grillen en betovering wordt bezongen. Eind oktober zal deze muziek voor het eerst worden uitgevoerd. Drie van deze liederen, waaronder 'Van zee uit' gaan tijdens deze huisconcerten in première! Deze bijzondere gebeurtenis wordt verrijkt met liederen van onder anderen Schubert en Mendelssohn.
Sopraan Francine van der Heijden studeerde in Maastricht, Den Haag en Londen en volgde onder meer cursussen aan de Britten Pears School (Aldeburgh) en bij Opera Studio Nederland. Zij werkte intensief samen met dirigent Ton Koopman, maar soleerde ook voor dirigenten als Frans Brüggen, Christian Zacharias en Jaap van Zweden. Componisten Micha Hamel, Jetse Bremer en Joost Kleppe droegen nieuw werk aan haar op.
www.francincevanderheijden.nlPianiste Nynke Eekhof studeerde aan het Gronings Conservatorium bij Maria Stroo en Akke Ferguson. Zij voltooide haar opleiding Uitvoerend Musicus in 1983. Daarna vervolgde zij haar studie aan de Franz Liszt Academie in Boedapest bij Ferenç Rados. Verder nam zij nog lessen bij onder anderen de pianisten Marja Bon en Roberto Szidon. www.nynke-eekhof.nl

foto Maja Hamoen

Marcel Kapteijn & Boelo Klat
Marcel Kapteijn (zang/gitaar) en Boelo Klat (piano) hebben elkaar gevonden in een gebalanceerd programma met duo en solo composities. Crooner Kapteijn en Klat brengen een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues van het nieuwste album van Marcel "The Man I am" en daarnaast ook nieuwe songs door Boelo gearrangeerd tot een gelijkwaardige verdeling zang/piano.
Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam in de band Ten Sharp met you. De hit is nog altijd dagelijks over de hele wereld te horen op de radio. Tegenwoordig maakt hij furore met zijn band Marcel Kapteijn & the Raindogs. Vorig jaar was hij nog te zien in het programma Op Volle Toeren, gepresenteerd door Ali B.
Link naar de uitzending
Boelo Klat ontwikkelde zich te afgelopen jaren als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. In 2017 kwam de nieuwste cd Lost in Berlin uit.
De pers:
Klat's composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.
www.boeloklat.nl


Jonesy


José Keultjes is singer/songwriter en treedt op onder de naam Jonesy. Ze speelt gitaar, piano en zingt.
Naast solo optredens, werkt ze sinds kort samen met muzikaal omnivoor Tis Marang, die we al in 2010 op ons festival mochten begroeten.

Hij speelt contrabas met af en toe een uitstapje naar een ander instrument zoals bijvoorbeeld de banjo.
De muziek laat zich het beste omschrijven als zeer divers. Doe wat pop, blues, country, folk, americana, jazz, in een blender, en die ‘Smoothie’ is de muziek van Jonesy.
De Engelstalige teksten zijn beeldend, gevoelig, hilarisch, treffend. Kom proeven!Foto Erika ter Stege Travel Inspiration & Events