De Opzet
Vier in de wijk Hoornse Meer te Groningen woonachtige musici organiseren in 2018 voor de achtste keer een muziekfestival in de intimiteit van hun eigen woning. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! U bezoekt op één middag 4 verschillende concerten – het eerste concert is om 13.00 uur en elk uur vindt er één concert plaats van 30 minuten.
Dit alles onder het genot van een kop koffie en/of vruchtensapje. Na het laatste concert nodigen we u uit om nog even te blijven en na te genieten met een glas wijn (of vruchtensap voor de kinderen) en een heerlijk hapje van Pizzeria Il Lago.

Entree
Volwassenen: passe-partout €20,- Kinderen t/m 12 jaar: passe-partout €7,50. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren (het festival is doorgaans uitverkocht). Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven. Mail Nynke Eekhof. Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050 - 5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20.00 en 22.00 uur.
Het festival is steevast uitverkocht; wees er op tijd bij! Overigens: als het is uitverkocht kunt u op een reservelijst geplaatst worden.

De huizen
Pot, Baumgarten & Friends
M L Kingstraat 51

Nynke & Johan Eekhof
G C Marshallstraat 19

Klatwerk3
L B Pearsonstraat 19

Etoile Azur + Inge Pijnacker Hordijk
G C Marshallstraat 10

Alle huizen staan in de wijk Hoornse Meer te Groningen. Kaart

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren. Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven.
Mail Nynke Eekhof.
Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050-5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20 en 22 uur.

Volwassenen €20
Kinderen t/m 12 jaar €7,50

Bekijk de promo van het festival.

Sponsors


Pot & Baumgarten

Pot & Baumgarten, featuring Demydczuk
De muziek van Pot, Baumgarten & Friends is een heerlijke cross-over van volksmuziek, funk, pop, wereldmuziek en jazz, waarbij het publiek op het puntje van de stoel zit om te genieten van zonnige klanken en pittige improvisaties of juist ontspannen geniet van zuidelijke melancholie.
Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. Voorbij virtuositeit, altijd op zoek naar het mooie verhaal en het juiste vibrato, is hij heerlijk vrij in zijn improvisaties. De diatonische accordeon van Pot blijft trots op zijn moedertaal, het dialect van melancholie in een Italiaans stadje, van heen-en-weer, van zuchten, klepperen en grote dynamiek.
Philip Baumgarten is een jazzbassist met een prachtig eigen geluid en een krachtige eigen stijl. Zijn composities zijn toegankelijk, maar hebben altijd een diepere laag.

Pot & Baumgarten spelen bij deze gelegenheid met de virtuoze, creatieve Poolse drummer Sebastian Demydzcuk, die u mogelijk kent van zijn samenwerking met Francien van Tuinen, de Hasan band of Barana 5.
potbaumgartenandfriends.nl


Nynke Eekhof, foto Lionella Delcampo

Nynke & Johan Eekhof
Muziek van Erik Satie, Franse componist en pianist. Uitgevoerd worden twee composities voor quatre-mains: 'Trois morceaux en forme de poire' (1903) en 'Parade' (1916-1917). Van de 'Parade' wordt het deel 'Ragtime du Paquebot' gezien als de eerste gecomponeerde jazz-muziek in Europa!
Nynke Eekhof studeerde piano aan het Gronings Conservatorium, het huidige Prins Claus conservatorium, bij Maria Stroo en Akke Ferguson. Zij voltooide haar opleiding Uitvoerend Musicus in 1983. Daarna vervolgde zij haar studie aan de Franz Liszt Academie in Boedapest bij Ferenç Rados. Verder nam zij nog lessen bij o.a. de pianiste Marja Bon en de pianist Roberto Szidon. Johan Eekhof studeerde piano aan het Gronings conservatorium bij Akke Ferguson-Walma van der Molen. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in liedbegeleiding. Hij nam deel aan masterclasses van o.a. Noël Lee, Thom Bollen en Marien van Nieukercken. Na zijn studie werd hij nog begeleid door Maria Stroo en Rian de Waal.

Klatwerk3 Foto Gea Schenk

Klatwerk3
Boelo Klat (piano & composities), Ruud Vleij (contrabas) en Ancel Klooster (drums) vormen samen Klatwerk3. Ze spelen deze middag naast oude composities ook veel nieuwe stukken. In 2017 vieren ze hun 10 jarig jubileum met een optreden in de Oosterpoort en nieuwe opnames voor hun vijde cd.

Quotes uit de pers
Het luisteren naar Eyopener is een avontuurlijke reis waarbij de luisteraar makkelijk in verstillende bespiegelingen kan raken. Muziekwereld
Eyopener is een prachtige, sprankelende plaat die je eindeloos opnieuw kunt beluisteren.
Jazzism
In Ruud Vleij op contrabas en Ancel Klooster op slagwerk en percussie heeft de leider/componist waardige teamgenoten gevonden. Zij maken dat Klatwerk3 een hechte en unieke eenheid is. Zo een die niet anders dan deze muziek kan spelen, muziek die je niet aan anderen kunt overlaten.
Jazznu
klatwerk3.nl

Etoile Azur featuring Inge Pijnacker Hordijk

De Zee
Voor de één is de zee de basis van het bestaan: gaat de vis vandaag wéér niet bijten? En zal de verliefde visser, die zonder vangst naar huis moet, ooit de vrouw van zijn dromen weten te veroveren? Daar heeft de zee helaas ook geen antwoord op.
Weer een ander zou willen dat zij zèlf de zee was, om iemand te kunnen wiegen die gewoon een beetje troost nodig heeft. Er was eens een mooi meisje, Morenica, De Donkere, die liefst uit de zon blijft, en die ongevoelig lijkt voor het werven van de matrozen: zij wacht namelijk op niemand anders dan de zoon van de koning, elke dag staat ze in de haven naar de horizon te turen.
En dan is er ook nog die statige driemaster, waarvan de kapitein zegt iets te weten over het lot van een pasgetrouwde Mancevo die zomaar de oorlog in moest – maar het kan ook zijn dat hij allemaal leugens vertelt.
Etoile Azur neemt u dit seizoen mee op reis naar de altijd onvoorspelbare zee - met twee fado’s, een yiddish en twee sefardische nummers, en tenslotte een traditioneel Turks heimwee-liedje, dat op een wrange manier opnieuw actueel is geworden:
“Ik ben een schip op zee, de golven slaan mij – ik ben een blad aan een boom, gevallen door de wind - zal de tijd in het verre land, dat daar vaag in de mist oprijst, ooit voorbijgaan?”
Michiel Megens, gitaar/arrangementen
Inge Pijnacker Hordijk, viool/trompetviool
Mimouna Lefdou, zang/percussie
Liesbeth Völkel,
zang
Terugblik Nicolaaskerk
www.etoile-azur.nl


Foto Erika ter Stege Travel Inspiration & Events