2018
Het was weer een heerlijke editie! Zie de recensie in het Moors Magazine.
Zie ook de recensie in jazzflits.

De Opzet
Vier in de wijk Hoornse Meer te Groningen woonachtige musici organiseren in 2018 voor de negende keer een muziekfestival in de intimiteit van hun eigen woning. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! U bezoekt op één middag 4 verschillende concerten – het eerste concert is om 13.00 uur en elk uur vindt er één concert plaats van 30 minuten.
Dit alles onder het genot van koffie, thee of een vruchtensapje. Na het laatste concert nodigen we u uit om nog even te blijven en na te genieten met een drankje en een hapje.

Entree
Volwassenen: passe-partout €20,- Kinderen t/m 12 jaar: passe-partout €7,50. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren (het festival is doorgaans uitverkocht). Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven. Mail Nynke Eekhof. Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050 - 5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20.00 en 22.00 uur.
Het festival is steevast uitverkocht; wees er op tijd bij! Overigens: als het is uitverkocht kunt u op een reservelijst geplaatst worden.

Download de folder

De huizen
Domi Aerts Trio
M L Kingstraat 51
Gertie Bruin & Nynke Eekhof
G C Marshallstraat 19
Boelo Klat
L B Pearsonstraat 19
Liesbeth Völkel
G C Marshallstraat 10
Alle huizen staan in de wijk Hoornse Meer te Groningen. KaartVanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren. Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven.
Mail Nynke Eekhof. Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050-5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20 en 22 uur. Volwassenen €20, kinderen t/m 12 jaar €7,50.

Bekijk de promo van het festival.

SponsorsFoto Gea Schenk

Domi Aerts Trio (2018)
Als 10-jarige snuffelde ik voor het eerst aan het instrument dat mij daarna altijd bleef fascineren: de gitaar, hoewel het nog een jaar of vijf duurde voordat ik het ging bespelen. Met vrienden in je eigen popband spelen, dat was het helemaal. Al snel speelden we eigen werk, van symfonische rock tot reggae en zelfs punkachtige nummers. Na veel omzwervingen kwam ik uiteindelijk op het Gronings conservatorium terecht, waar ik me bekwaamde in de klassieke gitaarmuziek.


Foto Gea Schenk

Daarnaast speelde ik veel jump ‘n’ jive en rythm and blues, en steeds vaker jazz.Met Philip Baumgarten heb ik in diverse bezettingen gespeeld – o.a. jarenlang als jazzduo in café de Spieghel in Groningen. Derde lid van het trio is Matthias van Olst, een subtiele drummer met wie Philip al vele jaren samenspeelt, o.a. In 'De nieuwe jas van Ede'. We spelen mijn stukken en prachtige evergreens.
Domi Aerts

Gertie Bruin & Nynke Eekhof

Foto Appie Bonis

Vreemd dat er tot nu toe zo weinig componisten geschreven hebben voor accordeon en piano, zo verrassend mooi passen de klankkleuren van deze instrumenten bij elkaar. Gertie en Nynke spelen van de hedendaagse Italiaanse componist Nicola Campogrande (*1969) en César Franck (1822-1890) muziek voor accordeon en piano.
Accordeonist Gertie Bruin werkt zeer regelmatig samen met andere koren, orkesten, instrumentalisten, dansers, dichters en acteurs. Hij houdt van afwisseling, van minder gebaande paden en van het spelen op bijzondere locaties. Hij beoefent verschillende muzikale stijlen, van jazz tot klassiek tot chanson. In 2017 trad hij zowel op bij de Groningse Zomerjazzfietstour als bij het Rotterdamse Gergiev Festival (met de Oktobercantate van Prokofjev).Ook Nynke Eekhof voert graag bijzondere en minder traditionele programma's uit. Daarbij komt haar interesse in de samenwerking tussen kunstenaars uit diverse kunstdisciplines. Zo speelde ze samen met dichters, dansers en een schilder. Het publiek van de huisconcerten heeft daarvan een aantal jaren geleden kennis kunnen nemen toen zij optrad met een danseres.

Boelo Klat
Boelo brengt een soloprogramma met uitsluitend eigen werk. Door de jaren heen heeft Boelo steeds meer stijlen en elementen in zijn composities verwerkt. Eigenzinnige pianocomposities met invloeden uit de jazz, klassiek, pop en wereldmuziek.Persquotes
Klat's composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben, onmogelijk, maar het kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat Klat eigen is.
Erno Elsinga Jazzenzo

Ingenieuze, intelligente, licht weerbarstige en steeds bijzonder spannende jazz, die soepel en vloeiend gespeeld wordt en die je meteen meezuigt.
Holly Moors Moors Magazine

De verstilde, melancholieke composities van Boelo Klat winnen bij elke luisterbeurt aan zeggingskracht.
Marie-Claire Melzer Jazzism
www.boeloklat.nl

Favoritas
Liesbeth Völkel zingt haar favoriete Spaanse liederen van Manuel de Falla, Federico Garcia Lorca, Ana Torroja en een Portugese fado van Marisa dos Reis Nunes. We horen enkele Canciones Populares Españolas, zoals het bekende El Paño Moruno en het Moorse doek. Asturiana leert ons dat een pijnboom behalve mooi zijn, ook kan troosten. Nana de Sevilla vertelt over een kind dat geen wieg heeft en ook nooit zal krijgen, in Hijo de la Luna wordt de vraag besproken of de maan eigenlijk een moeder kan zijn, en in Ó gente da minha terra bedankt een fadista haar volk voor de melancholie die haar kracht is, haar steun en toeverlaat.

Liesbeth Völkel zingt sinds haar vijfde en is daar sindsdien nooit mee gestopt. Nu, jaren en leraren later, treedt zij op met het klavier fenomeen Robert Bosscher die ook voor arrangementen zorgt. In 2008 studeerde hij af aan de Manhattan School of Music als Master of Music. Hij heeft met allerlei beroemde musici gespeeld. Ook viel hem de eer ten deel bij het koninklijke huwelijk van prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer te mogen spelen in Florence.


Foto Erika ter Stege Travel Inspiration & Events