2018
Het was weer een heerlijke editie! Zie de recensie in het Moors Magazine.
Zie ook de recensie in jazzflits.

De Opzet
Vier in de wijk Hoornse Meer te Groningen woonachtige musici organiseren in 2018 voor de negende keer een muziekfestival in de intimiteit van hun eigen woning. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! U bezoekt op één middag 4 verschillende concerten – het eerste concert is om 13.00 uur en elk uur vindt er één concert plaats van 30 minuten.
Dit alles onder het genot van koffie, thee of een vruchtensapje. Na het laatste concert nodigen we u uit om nog even te blijven en na te genieten met een drankje en een hapje.

Entree
Volwassenen: passe-partout €20,- Kinderen t/m 12 jaar: passe-partout €7,50. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren (het festival is doorgaans uitverkocht). Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven. Mail Nynke Eekhof. Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050 - 5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20.00 en 22.00 uur.
Het festival is steevast uitverkocht; wees er op tijd bij! Overigens: als het is uitverkocht kunt u op een reservelijst geplaatst worden.

Download de folder

De huizen
Domi Aerts Trio
M L Kingstraat 51
Gertie Bruin & Nynke Eekhof
G C Marshallstraat 19
Boelo Klat
L B Pearsonstraat 19
Liesbeth Völkel
G C Marshallstraat 10
Alle huizen staan in de wijk Hoornse Meer te Groningen. KaartVanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden te reserveren. Daarbij kunt u de volgorde waarin u de concerten wilt bezoeken alvast aangeven.
Mail Nynke Eekhof. Mailen heeft de voorkeur, maar telefoneren is ook mogelijk: 050-5263437. Bellen ma t/m vr tussen 20 en 22 uur. Volwassenen €20, kinderen t/m 12 jaar €7,50.

Bekijk de promo van het festival.

Sponsors


Sötemann & Baumgarten (2019)


Singer songwriter Sarah Sötemann, winnaar van de Friese Singer-songwriter contest 2018, momenteel kwart finalist in de Grote Prijs van Nederland, treedt op met Philip Baumgarten op de contrabas. De teksten van Sötemann zijn verrassend. speels, uitdagend en poëtisch.
Sarah studeerde Meisnertechniek aan Acteerstudio Paul Dekke, heeft kleinkunst gestudeerd aan de Koningstheaterakademie te Den Bosch, heeft klassiek zang gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en schoolmuziek aan het conservatorium van Amsterdam.
Philip Baumgarten kent u mogelijk als de arrangeur en bassist van het project De nieuwe jas van Ede.
Optreden bij 'De Grote Vaginavond'


www.baumgarten.nlNynke Eekhof (2018)

Foto Lynn Eekhof

Nynke Eekhof voert graag bijzondere en minder traditionele programma's uit. Daarbij komt haar interesse in de samenwerking tussen kunstenaars uit diverse kunstdisciplines. Zo speelde ze samen met dichters, dansers en een schilder. Het publiek van de huisconcerten heeft daarvan een aantal jaren geleden kennis kunnen nemen toen zij optrad met een danseres.
Pianiste Nynke Eekhof studeerde aan het Gronings Conservatorium bij Maria Stroo en Akke Ferguson. Zij voltooide haar opleiding Uitvoerend Musicus in 1983. Daarna vervolgde zij haar studie aan de Franz Liszt Academie in Boedapest bij Ferenç Rados. Verder nam zij nog lessen bij onder anderen de pianisten Marja Bon en Roberto Szidon.
www.nynke-eekhof.nl

Favoritas (2018)
Liesbeth Völkel zingt haar favoriete Spaanse liederen van Manuel de Falla, Federico Garcia Lorca, Ana Torroja en een Portugese fado van Marisa dos Reis Nunes. We horen enkele Canciones Populares Españolas, zoals het bekende El Paño Moruno en het Moorse doek. Asturiana leert ons dat een pijnboom behalve mooi zijn, ook kan troosten. Nana de Sevilla vertelt over een kind dat geen wieg heeft en ook nooit zal krijgen, in Hijo de la Luna wordt de vraag besproken of de maan eigenlijk een moeder kan zijn, en in Ó gente da minha terra bedankt een fadista haar volk voor de melancholie die haar kracht is, haar steun en toeverlaat.

Dubbelconcert 'Klatwerk3' en 'Duo Klat en Kapteijn' (2019)

Foto Bob de Boer

Boelo Klat, componist en pianist van Klatwerk3, is een samenwerking aangegaan met zanger Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp. Zij vinden elkaar in de puurheid en in de krachtige verbeelding van hun muziek. De samenwerking resulteert in een uniek, zeer afwisselend en boeiend programma.
Klatwerk3 (piano - Boelo Klat, contrabas - Jan Ruerd Oosterhaven en drums - Ancel Klooster)
De muziek van Klatwerk3 zit vol verbeelding en zeggingskracht. De composities op de CD Lost in Berlin nemen je mee op een zoektocht vol verhalen, mijmeringen en reflecties over avonturen in Europa. De composities van Klat op Lost in Berlin zijn te beluisterenen als een afwisselend filmisch avontuur over steden en in de natuur. Ook beschrijven de composities bezinning na innerlijke reizen.
De muziek van Klatwerk3 is niet onder te brengen in een hokje, maar is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord Europese wereldjazz. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud.
Pianist Boelo klat is gegroeid naar een muzikale drie-eenheid met in zijn trio bassist Ruud Vleij en drummer Ancel Klooster.
Recensies Nederlandse Jazz-pers over Klatwerk3
Dit Gronings trio begeeft zich op internationaal topniveau
Robert Soomer, NPS Radio 6
In hun tienjarig bestaan hebben ze onder de bezielende leiding van pianist/componist Boelo Klat een uniek geluid ontwikkeld.
RakenDra Smit, NTB
Klatwerk3 is een weldadig lust voor het oor.
Rinus van der Heijden, JazzNu

Kapteijn & Klat (zang en piano)

Foto Rob Kleinjans

Marcel Kapteijn (zang/gitaar) en Boelo Klat (piano) hebben elkaar gevonden in een gebalanceerd programma met duo en solo composities. Crooner Kapteijn en Klat brengen een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues van het nieuwste album van Marcel The Man I am en daarnaast ook nieuwe songs door Boelo gearrangeerd tot een gelijkwaardige verdeling zang/piano. 
Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam in de band Ten Sharp met You. De hit is nog altijd dagelijks over de hele wereld te horen op de radio.
Klik op You voor een jazzy uitvoering van dit nummer met Boelo Klat.
Tegenwoordig maakt Marcel furore met zijn band Marcel Kapteijn & the Raindogs.
Boelo Klat ontwikkelde zich te afgelopen jaren als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. In 2017 kwam de nieuwste cd Lost in Berlin uit. De pers:
Klat's composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.
Erno Esinga, Jazzenzo
www.boeloklat.nl

Foto Erika ter Stege Travel Inspiration & Events